Onderhoud

Uw schoenen vragen om een goede verzorging des te langer heeft u plezier van uw aankoop en kunt u aanspraak maken op eventuele garantie.
Bijgaand ons onderhoudsadvies voor een optimale levensduur.

 • Maak altijd de veters of sluitingen los voordat u uw schoenen aan-of uittrekt. Gebruik uw handen om uw schoenen uit te trekken en trap nooit op de hiel. Gebruik een schoenlepel om ze aan te trekken, zo voorkomt u dat het leer inscheurt en uw schoenen vroegtijdig stuk gaan.
 • Frisse lucht! Laat uw schoenen na het dragen ademen zet ze niet direct in de
  kast en zeker niet op de verwarming of in de zon. Via uw voet verliest u veel transparatievocht. Laat dit vocht ook weer op een natuurlijke manier de schoen verlaten. Zowel voor uw voeten als voor het droogproces van een gedragen schoen, is het beter om regelmatig van schoenen te wisselen.
 • Gebruik direct na het dragen houten schoenspanners in uw schoen. De schoen is dan
  nog warm en het leer soepel. De houten spanner die bovendien transpiratievocht
  absorbeert, zorgt dat de schoen zijn model goed behoudt.
 • Met name suède schoenen vragen een extra zorgvuldige verzorging. Wij adviseren u
  vóór het dragen deze met een beschermende schoenspray in te spuiten. Hierdoor blijven ze niet alleen langer mooi maar geeft u ze een beschermlaagje tegen (weers)invloeden van buitenaf.
 • Bij veelvuldig dragen zou u uw schoenen met regelmaat in moeten spuiten. Borstel de schoenen dan eerst even op met een speciale schoenenborstel. Dit geldt ook voor leren schoenen. Een schoenencrème op kleur zorgt ervoor dat uw lerenschoenen hun kleur behouden en met een zachte doek brengt u de glans weer terug.

 Site by QForma