fbpx

Tips voor onderhoud

Tips voor onderhoud

Onderhoud

Om lang plezier te hebben van uw aankoop is het belangrijk uw schoenen goed te verzorgen.

 1. Maak altijd de veters of sluitingen los voordat u uw schoenen aan- of uittrekt.
 2. Gebruik uw handen om uw schoenen uit te trekken en trap nooit op de hiel. Gebruik een  schoenlepel om ze aan te trekken. Zo voorkomt u dat door ondeugdelijk gebruik het leer inscheurt en uw schoenen vroegtijdig stukgaan.Deze  schade valt buiten elke vorm van garantie!
 3. Laat uw schoenen na het dragen ademen. Zet ze niet direct in de kast.Via uw voet verliest u veel transpiratievocht. Het is beter om regelmatig van schoenen te wisselen, hierdoor krijgt transpiratievocht voldoende tijd om op een natuurlijke manier de schoen te verlaten.
 4. Gebruik direct na het dragen cederhouten schoenspanners in uw schoen. De schoen is dan nog warm en het leer en of suède soepel. Een cederhouten spanner absorbeert transpiratievocht en zorgt dat de schoen zijn model goed behoudt.
 5. Plaats natte schoenen nooit op de radiator/verwarming. Vul ze met krantenpapier of keukenrol en laat ze op kamertemperatuur, in een goed geventileerde ruimte drogen. Verwijder vuil met een droge borstel voordat het vuil in kan drogen.
 6. Suède en nubuck schoenen vragen een extra zorgvuldige verzorging. Wij adviseren u de schoenen vóór het dragen in te spuiten met een beschermende schoenspray. Hierdoor blijven schoenen niet alleen langer mooi, maar geeft u ze een beschermlaagje tegen (weers)invloeden van buitenaf.
 7. Bij veelvuldig dragen kunt u uw schoenen het beste regelmatig inspuiten. Borstel de schoenen dan eerst even op met een speciale schoenenborstel. Dit geldt ook voor leren herenschoenen.
 8. Een schoencrème op kleur zorgt ervoor dat uw leren schoenen hun kleur behouden.
 9. Door transparante gelcream met een zachte doek op te brengen krijgen uw schoenen hun glans weer terug.
 10. Stroef lopende ritssluiting houdt u soepel met kaarsvet of bijenwas.
 11. Geef uw schoenen wekelijks een grondige poetsbeurt. Zorg ervoor dat de schoensmeer goed in het leer dringt. Borstel in de lengterichting van de naden. Gebruik altijd de voorgeschreven producten om uw schoenen te reinigen.

Waar te koop?

Meer over Melik?

Heb je een vraag?