fbpx

History

Sinds de oprichting in 2006 is Melik Shoes in snel tempo uitgegroeid tot een vertrouwd en sterk merk herenschoenen in Nederland, België en Duitsland.Geïnspireerd door de mode, de liefde voor het vak én mooie producten van hoge kwaliteit, heeft Melik Alphan in 2006 zijn eigen schoenenmerk Melik Shoes opgericht.

De collectie bestond in eerste instantie uit herenschoenen. Al vrij snel werd de klantenkring in Nederland groter en werden ook in België verkooppunten aangesloten en de collectie uitgebreid met modische items, seasonal producten zoals mocassins loafers en leren (teen) slippers.

In 2013 werd de eerste showroom in Nieuwegein geopend; het schoenencentrum van Nederland waar alle grote labels vertegenwoordigd zijn.
Om de Belgische markt verder te veroveren wordt gekozen voor een strategische samenwerking met het agentschap van Hanselaer Mode Agentuur die met een mooie showroom gevestigd zijn in Antwerpen. De collectie wordt in 2015 uitgebreid met de sneakerlijn H32 en een dameslijn onder de naam PONCHE.

Deze groei resulteerde in een tweede en derde showroom in Nederland. Inmiddels zijn er circa 200 verkooppunten. Deze bestaan voornamelijk uit de betere herenmodezaken en de vooraanstaande schoenenzaken door heel Nederland, België en Duitsland. Ook hebben we voet aan de grond in Zuid-Afrika, Frankrijk, Oostenrijk, Andorra, Groot-Brittannië en de VS. In 2017 zijn we voor de Duitse markt een samenwerking aangegaan met een Duits agentschap Christoph Reindl MTC Munchen.